Nyttige linker, videoer og podkast på vei til jobb

På denne siden finner du en samling videoer,podcaster og nyttige linker som omhandler arbeidsliv, karriere, studier og motivasjon.

Mitt yrke

NRK

En serie på NRK TV som beskriver forskjellige yrker.

 

Gå til NRK – Mitt Yrke

På jobben

Norge – Idèbanken

Hvordan vi har det på jobben påvirker livene våre, helsen vår og kvaliteten på arbeidet. Enten du er leder eller ansatt vil du få nyttige tips og råd du kan ta med deg til din arbeidsplass

Gå til På jobben

Karriererådet

Norge – Talent Media

En podkast av Talent Media for unge voksne om å bygge egen karriere. Episoder på ca. et kvarter om hvordan finne jobb, hvordan få den, og hvordan utvikle seg i den.

Gå til Karriererådet

Jobben Din

Norge – Delta og Shaw Media

Jobben Din er en podkast fra Delta om hverdagsheltene i arbeidslivet. De synes ikke alltid like godt, men du merker når de ikke kommer på jobb. Her vil du treffe alle typer mennesker, oppleve lidenskapen de har for jobben sin, og få et innblikk inn i utfordringene de møter hver eneste dag.

Gå til Jobben din

Karrierepodden med Kristine Ullebø

Norge – VG

Kristine Ullebø inviterer inspiererende gjester i studio for å prate om karriere. Hvordan kom de seg dit de er i dag? Hva driver dem? Er det trivsel, penger eller ambisjoner? Og har de noen gode råd for å lykkes?

Gå til Karrierepodden med Kristine Ullebø

Studiepodden 

Norge – Lise Aaseth

Til deg som kanskje ikke har klart å bestemme deg for hva du vil bli når du blir stor! Gjett hva – du er langt fra alene. Vi vet at det finnes et hav av muligheter der ute, og hva skjer da? Gjennom studiepodden skal vi prøve å hjelpe deg så godt vi kan til å navigere rundt i dette store landskapet av karriere- og studievalg!

Gå til Studiepodden

Mentaltrener Podcasten

Norge – Frank Nilsen

Lære noe nytt? Eller trenger du inspirasjon og en god historie? Hva gjør at noen mennesker klarer å presse seg til det ytterste, gå dypt inn i seg selv og hente krefter og vilje til å fortsette der de fleste ville gitt opp? I Mentaltrenerpodcasten møter du alt fra Harvard professorer og tidligere spesialagenter i FBI, til verdensmestere og «ulykkesfugler». Hør deres historier og få muligheten til å  lære hvordan du kan ta med deg deres tankesett, rutiner og øvelser tilbake i ditt eget liv, slik at du kan mestre dine egne utfordringer, nå dine mål og få balanse i livet.

Gå til Mentaltrener Podcasten

Motiverende Intervju

Norge – Herman Egenberg

Motiverende Intervju er en podkast om motivasjon og endring. Jeg er lege og bruker Helsedirektoratets anbefalte metode for å motivere gjestene mine til alt fra å leve sunnere til å finne kjærligheten.

Gå til Motiverende Intervju

Karriereveiledning med Elaine

Norge – Elaine Bloom

Podkast om karriereveiledning – hvordan finne din vei videre

Gå til Karriereveiledning med Elaine